Margarynę utrzeć na puszystą masę z żółtkami i cukrem pudrem. Na koniec dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kilka kropli aromatu pomarańczowego i ubite na sztywno białko. Całość razem wymieszać, zagnieść kruche ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część ciasta rozłożyć w wyłożonej papierem do pieczenia średniej wielkości tortownicy o średnicy 22-24 cm i upiec po kolei. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 °C. Gorące kruche placki wyłożyć delikatnie z formy i ostudzić (najlepiej otworzyć tortownice i je zsunąć).
Dynię obrać ze skórki, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w kostkę. Do garnka przełożyć masło i roztopić. Przełożyć dynię, dodać cukier puder i szczyptę gałki muszkatołowej. Razem wymieszać i smażyć do miękkości. Na koniec wsypać budyń waniliowy w proszku, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować. Dodać kilka kropel soku z cytryny i wymieszać. Gorącą masę podzielić na połowę i gorącą masą dyniową przekładać ostudzone placki, lekko dociskając.
Do białka wsypać cukier puder i miksować mikserem przez około 3-5 minut. Gotowym lukrem polać ostudzony torcik i udekorować kolorowymi cukierkami. Włożyć do lodówki na około 24 godziny.
Smacznego.