Przedstawiam Wam fajny pomysł na smaczną fasolkę szparagową :)
Składników jest tutaj mało, a efekt przepyszny. Do tego szybkie i proste wykonanie, czego chcieć więcej?? ;)
Polecam, jako dodatek do drugiego dania, jako samo dietetyczne danie bądź jako letnia warzywna przekąska ;)
Smacznego!
Fasolkę szparagową opłukać, odkroić końcówki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości (u mnie młoda fasolka z własnego ogródka i wystarczyło jej 10 minut gotowania) i odcedzić.
Na patelnię przelać olej, wsypać ziarna sezamu i zrumienić. Następnie przełożyć fasolkę szparagową (uwaga musi być dobrze odsączona z wody, bo w przeciwnym wypadku będzie „wyskakiwał” z patelni sezam). Razem wymieszać, smażyć jeszcze przez około 1 minutę i zdjąć z ognia. Dodać szczyptę czarnego pieprzu, czosnku niedźwiedziego i przyprawić do smaku solą.
Całość razem wymieszać i podawać na gorąco, jako letnie samodzielne danie (na obiad, bądź kolację) lub jako dodatek obiadowy.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.