Przepisy Extra

Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

Składniki:

50 dag kapusty pekińskiej (1/2 średniej wielkości kapusty)
1 pęczek rzodkiewek
5 dag czerwonej cebuli
10 dag jabłka
kilka kropli soku z cytryny
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
ostra papryka w proszku
cukier
oregano
koperek
sól
pieprz kolorowy

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Rzodkiewki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Do miski przełożyć kapustę pekińską, rzodkiewkę, czerwoną cebulę, jabłko, majonez i śmietanę. Następnie dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, cukru, oregano i koperku. Przyprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Całość dokładnie razem wymieszać.

Podane składniki wystarczą na około 5-6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.