Pstrąg to drapieżna ryba występująca zarówno w środowisku dzikim, jak również hodowana w gospodarstwach rybackich.
Mięso tych ryb jest delikatne i smaczne, często występuje w przepisach kulinarnych do przygotowywania na grillu.
W tym przepisie występuje filet z pstrąga. Jego przygotowanie jest szybkie i proste. Ważne jest, aby filet został dobrze doprawiony przyprawami. Każda porcja jest oddzielnie opakowana folią aluminiową. Czytaj więcej
W czasie pieczenia filetu z pstrąga na grillu w szczelnym opakowaniu, mięso przejmie zapach ziół, przez co uzyska wyrazisty aromat i smak - mniam :)
To bardzo smaczne i delikatne danie z grilla. Warto spróbować!
Życzymy smacznego :)
Filety z pstrąga opłukać, osuszyć i położyć na aluminiowej folii. Każdy kawałek filetu z pstrąga położyć osobno. Skropić olejem, oprószyć szczyptą bazylii, imbiru, soli ziołowej i pieprzu cytrynowego, a na wierzch ryby położyć gałązkę tymianku. Zawinąć szczelnie w fiolę aluminiową i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować przez około 20 minut.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.