Galaretkę agrestową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny, dodać galaretkę agrestową, zmiksować i włożyć do lodówki. Tak samo postąpić z galaretką wiśniową.
Średniej wielkości tortownicę (o średnicy 22-24 cm) posmarować masłem (spód i boki). Z dwóch pomarańczy wycisnąć sok, nasączyć nim biszkopty i ułożyć w tortownicy, następnie wylać tężejącą zieloną masę (włożyć na około 10 minut do lodówki), ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych sokiem z pomarańczy i wyłożyć tężejącą czerwoną masę (włożyć na około 10 minut do lodówki).
Pozostałe dwie pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na cząstki, obrać z białych błonek i pokroić w kostkę. Na wierzchu ciasta rozłożyć pomarańcze i zalać tężejącą galaretką cytrynową (rozpuszczoną wcześniej w 1 ½ szklanki gorącej wody). Ciasto włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Smacznego.