Karczek opłukać, osuszyć i pokroić w plastry (czyli na około 12 części). Każdy plaster mięsa lekko rozbić z dwóch stron i obsypać przyprawami: ostrą papryką w proszku, kminkiem mielonym, solą i pieprzem. Plastry mięsa obtoczyć w mące pszennej i zrumienić z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Ananasa pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w plasterki. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Do pora dodać czosnek i razem wymieszać.
Na spód naczynia żaroodpornego przelać tłuszcz z patelni, w którym smażyły się plastry mięsa. Następnie przełożyć 6 plastrów karczku, połowę pora z czosnkiem, połowę ananasa, pozostałe 6 plastrów karczku, pozostały por z czosnkiem i ananasa. Sok z puszki z ananasa wymieszać z ½ szklanki wody i wlać do naczynia żaroodpornego.
Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką, włożyć do piekarnika i zapiekać przez 40 minut w temperaturze 170 °C.
Podane składniki wystarczą na około 10 porcji.
Smacznego.