To lekka i kolorowa propozycja do potraw z grilla. Jest łatwa i prosta w przygotowaniu.
Wspaniale smakuje, jest soczysta, chrupiąca i delikatna w smaku. Smakuje nawet dzieciom.
Śmiało można serwować ją też jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego.
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Zielony ogórek opłukać i pokroić w trójkąty (każdy plasterek na cztery części). Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Awokado rozkroić, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Pora opłukać i pokroić w kosteczkę.
Do miski przełożyć sałatę, zielonego ogórka, czerwoną paprykę, awokado i pora. Całość wymieszać delikatnie długimi łyżkami.
Do miseczki wlać oliwę z oliwek i olej. Dodać szczyptę czubrycy czerwonej, lubczyku, czosnku niedźwiedziego, soli i czarnego pieprzu. Całość wymieszać, wlać do sałatki i ponownie razem wymieszać długimi łyżkami.
Przełożyć do szklanej miski. Udekorować borówką amerykańską i kiełkami.
Podawać do potraw z grilla.
Podane składniki wystarczą na około 5-6 porcji.
Smacznego.