Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i stopić. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię, dodać szczyptę przyprawy do kurczaka, razem wymieszać i podsmażyć. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka i przełożyć na patelnię. Zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Przełożyć na patelnię, wymieszać i razem podsmażyć. Pomidora umyć, pokroić w dużą kostkę i przełożyć na patelnię. Całość razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć.
Ryż opłukać i przełożyć na patelnię. Wlać 750 ml wody, dodać curry, obrany i pokrojony w kostkę czosnek, kilka kropli przyprawy w płynie Maggi, szczyptę soli prowansalskiej oraz kolorowego pieprzu. Całość razem wymieszać i dusić na małym ogniu przez około 30 minut. Liście zielonej pietruszki i selera opłukać, osuszyć i pokroić. Na koniec dodać do potrawki i całość razem wymieszać.
Podane składniki wystarczą na około 8 porcji.
Smacznego.