Tę pyszną sałatkę jarzynową polecamy szczególnie do dań mięsnych z grilla. Jej przygotowanie jest łatwe, chociaż wymaga trochę czasu. Ale zapewniam, warto wykonać to danie. Podane do steków lub szaszłyków zrobi dobre wrażenie na uczestnikach spotkania, zagra na zmysłach smakowych i zapachowych, ale również wpłynie na stronę wizualną podawanych potraw.
Zasadnicze składniki sałatki to ziemniaki, koperek i ogórki, to często spotykane w tego typu potrawach warzywa. Jednak dodane do nich pozostałe składniki: czosnek, musztarda, majonez i sól powodują specyficzny posmak jaki przyjmuje danie. Całość okraszona śmietaną smakuje nadzwyczajnie - mniam :) Czytaj więcej
Warto wykonać to przepyszne i zdrowe danie. Zachęcamy i życzymy smacznego!
Pęczek koperku opłukać, osuszyć i pokroić. Ziemniaki umyć i ugotować w skórce. Następnie ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Zielone ogórki umyć i razem ze skórką pokroić w plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do dużej miski przełożyć koperek, ziemniaki, zielone ogórki i czosnek. Następnie dodać śmietanę, musztardę i majonez. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Sałatkę podawać do steków i szaszłyków z grilla.
Smacznego.