Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Dodać żółtka i miękkie masło. Razem wymieszać, zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, kilka kropli aromatu migdałowego i razem zmiksować.
Dno dużej tortownicy o średnicy 26-28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem. Włożyć do niej 2/3 ciasta i nakłuć widelcem. Potem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10 minut w temperaturze 170 °C. Następnie posypać ciasto bułką tartą, wyłożyć opłukane i osuszone maliny, potem kokosową bezę, a na górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach pozostałe kruche ciasto. Włożyć ponownie do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut w temperaturze 170 °C.
Smacznego.