Ryż brązowy ugotować w osolonej wodzie, według przepisu podanego na opakowaniu i osączyć z wody.
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelnię przelać olej i rozgrzać. Kurczaka oprószyć słodką i ostrą papryką w proszku, gałką muszkatołową i pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszać, przełożyć na rozgrzany tłuszcz i lekko zrumienić.
Por opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki. Przełożyć do kurczaka, wymieszać i chwilkę razem podsmażyć. Następnie przełożyć kiełki z opakowania (tj. kiełki cieciorki, fasoli Mung i soczewicy), całość razem wymieszać i smażyć jeszcze razem na małym ogniu przez około 5 minut.
Na koniec dodać szczyptę cząbru, ziół prowansalskich, majeranku i soli do smaku. Przełożyć ryż brązowy i całość dokładnie wymieszać.
Gorące danie z patelni rozłożyć na talerze i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 4-5 porcji.
Smacznego.