Podany przepis na sałatkę z makaronu, kiełbasy oraz białej fasolki jest łatwy i szybki do wykonania. Pomimo tego potrawa jest bardzo dobra w smaku.
Jest to przykład sałatki warstwowej. Składniki sałatki układa się kolejno warstwami, najlepiej w przezroczystej, szklanej misce. Taki sposób ich ułożenia powoduje, że sałatka ładnie wygląda na stole i przyciąga wzrokiem :) Czytaj więcej
Wiadomo, że jak danie kulinarne ładnie się prezentuje, to szybciej znika ze stołu.
Zachęcamy do wykonania tej sałatki i życzymy smacznego :)
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kiełbaskę pokroić w plasterki, zrumienić na maśle i ostudzić. Białą fasolkę osączyć z zalewy. Por pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w dużą kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem.
W przezroczystej misce układać warstwami następujące składniki: połowa makaronu, por, połowa śmietany z majonezem, sól, pieprz, żółty ser, biała fasolka, kiełbaska, pozostałą śmietanę z majonezem, sól, pieprz i pozostały makaron. Wierzch sałatki posypać koperkiem. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 60 minut.
Smacznego.