Do miski wsypać mąkę gryczaną, mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy i proszek do pieczenia. Dodać miękką margarynę i żółtka. Całość razem wymieszać, zagnieść kruche ciasto i podzielić na połowę. Do jednej części ciasta dodać kakao do ciast i ponownie razem zagnieść. Obydwa ciasta włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
Do miski przełożyć twaróg, jogurt naturalny, cukier waniliowy i razem zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać budyń waniliowy w proszku i razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa będzie puszysta. Na koniec masę jajeczną połączyć z masą serowo-jogurtową i delikatnie razem wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści, a piana będzie biała i szklista. Wsypać kisiel truskawkowy w proszku i razem wymieszać.
Średniej wielkości tortownicę o średnicy 22-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno tortownicy zetrzeć na tarce o dużych oczkach kakaowe ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 175 °C. Na podpieczone kakaowe ciasto wyłożyć masę serową, a potem rozłożyć mrożone jagody. Następnie wyłożyć masę piankową, a na nią zetrzeć na tarce o dużych oczkach jasne ciasto. Włożyć ponownie do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 175 °C.
Smacznego.