Do miski wsypać mąkę pszenną i mąką ziemniaczaną. Dodać masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i szczyptę soli. Całość razem wymieszać, zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. ¾ ciasta rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki, ułożyć na brzegach ciasta i razem skleić. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
Białą czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzewać, cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Na koniec dodać kilka kropli soku z cytryny i wymieszać. Gotową masę czekoladową wylać na ciasto.
Suszone śliwki pokroić w cienkie paski. Ze skórki kandyzowanej zrobić środki kwiatków, a ze śliwek i płatków migdałów płatki kwiatów. Sezamem obsypać boki mazurka.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.