Przepisy Extra

Miruna w cytrynowo-ziołowym sosie

Składniki:

2 filety miruny (ze skórą z jednej strony 2 x 20 dag)
sól
pieprz
1 cytryna
zioła prowansalskie
koperek

Sposób wykonania:

Filety z miruny opłukać i przekroić na połowę. Posypać je solą i pieprzem z każdej strony. Cytrynę umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Jedną połówkę cytryny pokroić na 4 plasterki, a z pozostałej połówki cytryny wycisnąć sok.

Każdy filet miruny rozłożyć na osobnym kawałku folii aluminiowej (na błyszczącej stronie). Skropić wyciśniętym sokiem z cytryny. Następnie posypać ziołami prowansalskimi i koperkiem. Na koniec na każdym filecie położyć plasterek cytryny.

Szczelnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć w formie. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około15 minut w temperaturze 190 °C.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.