Przepisy Extra

Duszona kapusta włoska z pieczarkami

Składniki:

1 średnia główka kapusty włoskiej (ok. 1 ½ kg)
1 kg pieczarek
1 duża cebula (20 dag)
70 dag pomidorów
sól morska
pieprz
przyprawa w płynie Maggi
majeranek
tymianek
koperek

Sposób wykonania:

Kapustę włoską opłukać, osuszyć i poszatkować. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Teflonową patelnię rozgrzać, przełożyć na nią pieczarki i cebulę. Smażyć bez tłuszczu, a następnie przełożyć do kapusty włoskiej. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w dużą kostkę i wraz z sokiem dodać do kapusty włoskiej. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę w płynie Maggi, majeranek, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać.

Podawać na ciepło z pieczonymi ziemiankami i kurczakiem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
jest bardzo dobra
miska [2010-11-21 10:55:31]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.