To bardzo ciekawy przepis na sos na zimno. Głównymi składnikami tego sosu jest żółty ser, ogórki kiszone, a ponadto jogurt, majonez i przyprawy. Ostry i wyrazisty charakter sos zawdzięcza musztardzie.
Ten pikantny sos doskonale nadaje się do różnych potraw z grilla, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby podawać go z potrawami przygotowanymi w kuchni w sposób tradycyjny.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Do miski przełożyć żółty ser i ogórki kiszone. Następnie dodać jogurt bałkański, musztardę, majonez, sól morską i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny. Następnie sos przełożyć do małych miseczek i podawać do potraw z grilla.
Smacznego.