Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę orkiszową wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie razem wymieszać i przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 175 °C. Ostudzić i nasączyć pomarańczowym ponczem (sok z pomarańczy wymieszać z wodą).
Do garnka wlać połowę mleka, całą słodką śmietankę, wsypać cukier i zagotować, a do pozostałego mleka dodać żółtka, budynie śmietankowe w proszku, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i razem wymieszać. Następnie wlać do gotującego się słodkiego mleka ze śmietanką i ugotować budyń.
Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Następnie plasterki bananów rozłożyć na biszkopcie, a na nie wyłożyć gorącą masę budyniową i odłożyć do ostudzenia.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie rozmieszać. Schłodzoną śmietankę ubić. Do ubitej dodać jogurt naturalny, cukier puder, cukier waniliowy i razem zmiksować. Dodać kilka kropel soku z cytryny i wymieszać. Na koniec wlać letnią żelatynę, całość razem zmiksować, a następnie wyłożyć na masę budyniową. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi i ciasto schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół ciasto udekorować kolorowymi kwiatkami i listkami z opłatka.
Smacznego.