Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać sok z cytryny. Ubić pianę z białek i dodać do utartych żółtek. Następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać do dużej tortownicy i piec około 40 minut. Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki.
Na parze ubić jajka z cukrem. Wsypać kawę i delikatnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia. Utrzeć masło na pulchną masę, następnie dodawać porcjami całkowicie ostudzoną masę jajeczno-kawową. Na końcu dodać alkohol.
Śmietanę ubić dodając pod koniec cukier waniliowy i "śmietan-fix".
Jajka ubić z cukrem na parze, ostudzić. Masło utrzeć na pulchną masę, następnie dodać masę jajeczną i sok z cytryn.
Biszkopty nasączyć wodą z cytryną. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę kawową, przykryć drugim biszkoptem, na niego wyłożyć masę śmietankową i przykryć trzecim biszkoptem.
Boki i wierzch tortu posmarować masą cytrynową i udekorować. Tort udekorować także pokrojoną w kostkę galaretką wiśniową (¼ opakowania galaretki rozpuścić w ¼ szklanki wrzącej wody).
Smacznego.