Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą. Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić w kostkę.
Rzodkiewki oczyścić z liści, ogonków, opłukać i pokroić w półplasterki. Por opłukać i pokroić w małą kosteczkę.
Do miski przełożyć jajka, dodać serek wiejski, rzodkiewki, por oraz sól i pieprz czarny do smaku. Całość razem wymieszać i przełożyć do miski.
Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić i posypać wierzch sałatki. Podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.