Kolejna smaczna sałatka, w której królują jajka, ale też pojawiają się inne smaczne składniki, jak: kapary, rzodkiewka, por i jabłuszko :)
Całość świetnie razem się komponuje i dobrze smakuje. Sałatka jest łatwa i szybka do przygotowania. Jest chrupiąca, ładnie wygląda, a kapary dodają jej wyjątkowego smaku. To taka sałatka na przywołanie wiosny ;)
Nie wychodzi jej zbyt dużo, dlatego jest podana w małej, zgrabnej misce. Pięknie prezentuje się na stole i "wciśnie się" nawet na bardzo "zapchany" stół. Czytaj więcej
Jest świetna na każdą imprezę, prywatkę, urodziny, czy imieniny. Idealnie nadaje się także na świąteczny stół - i na Wielkanoc, i na Boże Narodzenie :)
Zachęcam do poznania tego nowego smaku sałatki i życzę smacznego!
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, opłukać i pokroić w kostkę. Kapary osączyć z zalewy. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Por opłukać, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i opłukać. Pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
Do miski przełożyć jajka, kapary, rzodkiewki, por, jabłko i dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół sałatkę udekorować piórkami zielonej cebulki.
Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.
Smacznego.