Czy warto przygotowywać jakieś przystawki do potraw z grilla?? Przecież uczestnicy takich przyjęć na świeżym powietrzu na pewno zadowolą się daniami głównymi, zwłaszcza z mięsa i kiełbasy.
Naszym zdaniem odpowiedź na takie pytanie może być tylko jedna :) Warto, a nawet jest to konieczne! Nie samym mięsem człowiek żyje. Ważną część naszej diety powinny stanowić witaminy i składniki odżywcze pochodzące z warzyw, owoców i nabiału. Wtedy następuje kompleksowe uzupełnianie tych wartości w organizmie. Czytaj więcej
Dlatego proponujemy wykonanie tej pysznej i zdrowej sałatki z serem i jarzynami, która niewątpliwie doda innym daniom z grilla nowych smaków i uatrakcyjni je pod względem odżywczym.
Szczerze namawiamy do stosowania tej zasady w czasie grillowych biesiad: do potraw mięsnych zawsze podawać przystawki w postaci sałatek.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Ser Feta pokroić w dużą kostkę. Zielone ogórki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do miski przełożyć ser Feta, zielone ogórki, zieloną paprykę i szczypiorek. Następnie dodać oliwę z oliwek, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Sałatkę podawać do potraw z grilla.
Smacznego.