Otyłość to plaga naszych czasów, dlatego warto z nią walczyć. Stosowane są różne diety odchudzające i ciągle powstają nowe „rewelacyjne” przepisy na schudnięcie. Potrawy z ryb, które są niezastąpione między innymi w diecie osób odchudzających się pozwalają urozmaicić menu człowieka walczącego z nadwagą.
Połączenie tuńczyka i chudego twarogu w jednej potrawie to dobry pomysł na wykonanie smakowitej przystawki - surówki, którą można podać do obiadu, jak również zjeść jako samodzielne danie np. na kolację. Czytaj więcej
Jak wiadomo mięso z tuńczyka jest najzdrowsze na surowo, nie traci ono swoich właściwości odżywczych, które w znacznym stopniu zmniejsza obróbka termiczna.
Polecamy ten przepis kulinarny na sałatkę z tuńczyka i chudego twarogu z dodatkiem gotowanych jajek dla osób dbających o swoje zdrowie. Dobrze przyprawiona pieprzem, który można zastąpić czarnuszką, a ponadto solą morską, sałatka ma oryginalny i wyjątkowy smak oraz aromat.
Jedzmy ją więc na zdrowie i... schudnijmy!
Smacznego :)
Tuńczyka osączyć z zalewy. Twaróg rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do miski przełożyć tuńczyka, twaróg i jajka. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.
Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.