Przepisy Extra

Sałatka z tuńczyka i twarogu

Otyłość to plaga naszych czasów, dlatego warto z nią walczyć. Stosowane są różne diety odchudzające i ciągle powstają nowe „rewelacyjne” przepisy na schudnięcie. Potrawy z ryb, które są niezastąpione między innymi w diecie osób odchudzających się pozwalają urozmaicić menu człowieka walczącego z nadwagą.

Połączenie tuńczyka i chudego twarogu w jednej potrawie to dobry pomysł na wykonanie smakowitej przystawki - surówki, którą można podać do obiadu, jak również zjeść jako samodzielne danie np. na kolację. Czytaj więcej

Jak wiadomo mięso z tuńczyka jest najzdrowsze na surowo, nie traci ono swoich właściwości odżywczych, które w znacznym stopniu zmniejsza obróbka termiczna.

Polecamy ten przepis kulinarny na sałatkę z tuńczyka i chudego twarogu z dodatkiem gotowanych jajek dla osób dbających o swoje zdrowie. Dobrze przyprawiona pieprzem, który można zastąpić czarnuszką, a ponadto solą morską, sałatka ma oryginalny i wyjątkowy smak oraz aromat.

Jedzmy ją więc na zdrowie i... schudnijmy!

Smacznego :)

Składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
12,5 dag chudego twarogu
2 jajka
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Tuńczyka osączyć z zalewy. Twaróg rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Do miski przełożyć tuńczyka, twaróg i jajka. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.