Komentarze do przepisu:
Potrzebujemy tutaj 3/4 główki czosnku nie ząbka. Proszę się nie bać, śledzie się przegryzą z czosnkiem i będą smaczne :)
Dorota [2017-12-22 07:50:09]
Proszę bardzo :) Mam nadzieję, że śledzie będą Wam smakowały :) Dziękuję i również życzę zdrowych, wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego 2018 Roku :) Pozdrawiam!
Dorota [2017-12-21 10:38:48]
Dorotko bardzo dziekuje za przepis. Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku
Alina Fraczek [2017-12-21 07:40:33]
Ząbki czosnku ,czy główki. Bo trochę dużo tego.
Agnieszka [2017-12-17 21:14:16]
Ja dodaję jeszcze pokrojone suszone pomidory i olej ze słoika, gdzie były te pomidory. Śledzie dodatkowo zyskują wspaniały smak i zapach.
Zofia Ż. [2017-11-24 21:02:01]
Dziękuję za przepis . Już zrobiłam , pamiętałam przepis , bo rano czytałam . Chciałam się upewnić , czy coś nie przegapiłam. W sobotę będę miała rodzinkę , która jest '' śledziowa '' i w takiej postaci , to nie jedli. Sama jestem ciekawa , jak będzie smakowało. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz serdecznie dziękuję .Miłej i spokojnej nocy. Dobranoc
maria 23.11.2017 [2017-11-23 22:29:51]
można czosnek przecisnąć+majeranek wymieszać z olejem i zalać po co osobno no nie ?!!
zibio61 [2017-11-18 07:32:19]
No około tygodnia to można je w lodówce przechowywać spokojnie, u mnie ostatnie były zjedzone przed upływem 2 tygodni i też były dobre :)
Dorota [2017-11-15 16:15:49]
A jak długo można je przechować?
Mariolka [2017-11-15 14:52:38]
Fajna propozycja - dziękuję :)
Dorota [2017-02-06 12:45:23]
Zamiast zalac to samym octem ja zalalabym sledzie olejem rzepakowym i dodalabym szesc lyzek octu jablkowego,mysle ze bylby lepszy smak no i lepsze dla zdrowia. Z powazaniem .
Roza [2017-02-05 21:36:31]
Dzięki :)
Dorota [2017-01-18 13:34:57]
Spróbuj najpierw "na sucho" bez oleju zaprawić śledzie, dodając jałowiec i ziele zmielone (jest w sprzedaży(!), i do lodówki na 4-6 godzin, potem zalać, niech polezą "luźno" ok. godziny. I do słoika, na przynajmniej dobę. Z czosnkiem uważaj, lepiej wiosenny, jest słabszy, albo nawet chiński.
Kazik45 [2017-01-17 21:26:34]
Śledź pycha!
Janina Bochenek [2017-01-15 14:07:40]
Dorota, zestaw ziół i reszty musi być super ale najważniejsza jest ta uwaga końcowa że tak przyrządzone śledzie muszą 2-3 przeleżeć w lodówce w zamkniętym słoiku w temperaturze 4-5 stopni C. One dopiero wtedy nabierają smaku i aromatu.
Bałuciorz. [2017-01-12 23:10:01]
Chyba nastąpiła pomyłka odnośnie tego 500 ml słoiczka odnośnie proporcji śledzi i oleju , ale na pewno takie sledziki sa smaczne :-) Pozdrawiam ...smakosz śledzia pod jakąkolwiek postacią :-)
Andrzej [2017-01-11 02:42:39]
Dziękuję bardzo :)
Dorota [2015-12-16 23:47:51]
Dziękuję bardzo :) Myślę, że mogą być - powodzenia i smacznego :)
Dorota [2015-11-27 00:07:49]
Bardzo dziękuję i cieszę się, że śledzik Wam smakował :) Pozdrawiam serdecznie :)
Dorota [2015-01-09 22:42:52]
Polecam! Śledzik tak przygotowany jest rewelacyjny! Rodzinka była zachwycona!
Kolda [2015-01-08 10:04:36]