Seler naciowy i zielony ogórek (w skórce) opłukać i pokroić w kostkę. Kiszony ogórek, obrane ze skórki i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko również pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć seler naciowy, zielony i kiszony ogórek oraz jabłko. Dodać sok z kiszonych ogórków, olej, szczyptę gałki muszkatołowej, oregano i czosnku niedźwiedziego. Przyprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanej miski. Wierzch surówki posypać płatkami migdałów i schłodzić w lodówce.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.