Do miski przesiać mąkę pszenną. Dodać szczyptę soli, sodę oczyszczoną, pokrojone w plasterki banany, surowe jajka, śmietankę oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość razem wymieszać łyżką lub widelcem (rozgniatając banany).
Rozgrzać tłuszcz, łyżkę namoczyć w gorącym tłuszczu, a następnie nabierać bananową masę i kłaść do tłuszczu. Bananowe pączki smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wykładać na ręcznik papierowy. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Z podanych składników wyjdzie około 30 pysznych bananowych pączków.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.