Kawę zalać gorącą wodą i zostawić na około 15 minut pod przykryciem, a następnie przelać przez filtr do kawy i ostudzić. W ostudzonej kawie maczać podłużne biszkopty i układać w dużej torownicy o średnicy 26-28 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia (do ponczu można dodać jeszcze kilka kropel rumu lub spirytusu).
Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i odstawić. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie przełożyć serek mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać letnią żelatynę i ponownie razem zmiksować. Gotową masę wyłożyć na biszkopty i włożyć do lodówki na około 20 minut.
Wiśnie opłukać, osuszyć i wydrylować. Galaretkę wiśniową rozpuścić dokładnie w gorącej wodzie i ostudzić. Następnie przełożyć do niej wiśnie, dodać kilka kropli soku z cytryny i razem wymieszać. Tężejącą masę wiśniową rozłożyć ma białej masie i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Smacznego.