Przepisy Extra

Zaparzona biała kiełbasa z grilla

Majówka to idealna okazja do tego, aby otworzyć sezon na wiosenne i letnie grillowanie :)

Kiełbasa z grilla - hmmm... wydaje się, że kiełbasa pieczona na grillu to najczęściej przygotowywany przepis w czasie sezonu grillowego.

Przepisów na jej wykonanie jest co najmniej tyle, ile rodzajów kiełbasy przeznaczonej przez producentów wędlin do przyrządzania na grillu.

W naszym przepisie wykorzystaliśmy kiełbasę białą, która przed grillowaniem została zaparzona we wrzącej wodzie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Po grillowaniu kiełbasę można podawać w towarzystwie dowolnego sosu lub warzyw, najlepiej również grillowanych :) Czytaj więcej

Biała kiełbasa z grilla jest może taka nietypowa na ruszt, bo większość z nas grilluje najczęściej te zwykłe kiełbasy (zwyczajne, swojskie, podwawelskie itd.), ale ta biała jest bardzo smaczna, i od czasu do czasu warto sobie odmienić to, co rzucamy na ruszt - a ta, przyrządzona według podanego na stronie przepisu na pewno Wam zasmakuje!

Smacznego :)

Składniki:

6 sztuk białej kiełbasy (ok. 60 dag)
4 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
ok. 750 ml wrzącej wody

Sposób wykonania:

Białą kiełbasę włożyć do garnka. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wodę zagotować i wrzącą wodą zalać białą kiełbasę. Zostawić pod przykryciem na około 15 minut. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i położyć na rozgrzanym ruszcie. Białą kiełbasę można posypać przyprawą do grilla. Grillować około 25 minut, od czasu do czasu odwracając kiełbasę.

Grillowaną biała kiełbasę podawać z ulubionym sosem i sałatką.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.