Majówka to idealna okazja do tego, aby otworzyć sezon na wiosenne i letnie grillowanie :)
Kiełbasa z grilla - hmmm... wydaje się, że kiełbasa pieczona na grillu to najczęściej przygotowywany przepis w czasie sezonu grillowego.
Przepisów na jej wykonanie jest co najmniej tyle, ile rodzajów kiełbasy przeznaczonej przez producentów wędlin do przyrządzania na grillu.
W naszym przepisie wykorzystaliśmy kiełbasę białą, która przed grillowaniem została zaparzona we wrzącej wodzie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Po grillowaniu kiełbasę można podawać w towarzystwie dowolnego sosu lub warzyw, najlepiej również grillowanych :) Czytaj więcej
Biała kiełbasa z grilla jest może taka nietypowa na ruszt, bo większość z nas grilluje najczęściej te zwykłe kiełbasy (zwyczajne, swojskie, podwawelskie itd.), ale ta biała jest bardzo smaczna, i od czasu do czasu warto sobie odmienić to, co rzucamy na ruszt - a ta, przyrządzona według podanego na stronie przepisu na pewno Wam zasmakuje!
Smacznego :)
Białą kiełbasę włożyć do garnka. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wodę zagotować i wrzącą wodą zalać białą kiełbasę. Zostawić pod przykryciem na około 15 minut. Następnie wyjąć z wody, osuszyć i położyć na rozgrzanym ruszcie. Białą kiełbasę można posypać przyprawą do grilla. Grillować około 25 minut, od czasu do czasu odwracając kiełbasę.
Grillowaną biała kiełbasę podawać z ulubionym sosem i sałatką.
Smacznego.