Przepisy Extra

Zielona sałata w sosie z pomidorami i serem Feta

Składniki:

1 główka zielonej sałaty
Sos do sałaty:
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka granulowanej cebuli
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka przyprawy kuchni włoskiej
sól
pieprz
35 dag pomidorów (3 sztuki)
27 dag sera Feta (1 opakowanie)
piórka zielonej cebulki

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Do miski przełożyć jogurt naturalny, śmietanę, granulowaną cebulę, granulowany czosnek i przyprawę kuchni włoskiej. Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Umyte pomidory i ser Feta pokroić w kostkę.

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę. Dodać sos i razem wymieszać. Następnie dodać pomidory, ser Feta i ponownie wymieszać. Wierzch sałatki posypać pokrojonymi piórkami zielonej cebulki.

Gotową sałatkę podawać jako dodatek do dań z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.