Twaróg przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny, śmietankę, cukier i całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, dodać sok z cytryny i razem zmiksować blenderem. Następnie przełożyć do masy serowej, dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i całość razem zmiksować blenderem.
Przełożyć do dużej tortownicy o średnicy około 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 60 cm minut w temperaturze 180 °C. Następnie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić tak, aż sernik ostygnie.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia.
Banana obrać ze skórki, pokroić w około 0,5 cm plasterki i skropić sokiem z cytryny. Następnie użyć je na serniku i zalać tężejącą cytrynową galaretką. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.