Zielny groszek obrać ze strączków i opłukać. Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i również pokroić w kostkę.
Do gorącego rosołu przełożyć zielony groszek, ziemniaki i por. Całość razem zagotować i gotować dalej pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut.
Koperek opłukać, pokroić i dodać do zupy. Całość razem wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać na gorąco.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.