Jeśli szukacie nowych pomysłów na grilla to dobrze trafiliście :)
Mamy dla Was prostą i szybką potrawę z grilla, czyli serek na rozgrzanym ruszcie ;) A dokładnie to ciekawy smakowo duet: smaczny serek i aromatyczny czosnek - mniam!
Co prawda wykonanie tej potrawy warto rozpocząć trochę wcześniej, ponieważ przed pieczeniem całkowicie przygotowane danie wymaga leżakowania w lodówce, ale czas odpowiedniego połączenia sera i czosnku oraz jego opakowania folią aluminiową to mniej niż 5 minut - także dużo pracy nie ma ;) Czytaj więcej
W wyniku grillowania sera Camembert z czosnkiem, powstaje wyraziste i smaczne danie, które można spokojnie serwować podczas przyjęcia na świeżym powietrzu, np. na kolację w połączeniu z innymi specjałami, również przygotowanymi na grillu.
Polecamy ten przepis kulinarny na ser z grilla - warto sprawdzić ten smak! Jeśli ktoś lubi tego typu sery, to ten na pewno mu zasmakuje :)
Smacznego!
Ser camembert wyjąć z opakowania. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Następnie w serze zrobić nożem nacięcia i włożyć plasterki czosnku.
Tak przygotowany ser camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i skropić kilka kroplami oleju i soku z cytryny.
Zawinąć szczelnie w aluminiową folię i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie grilla.
Grillować z dwóch stron, po około 15 minut z każdej strony.
Smacznego.