Przepisy Extra

Camembert z czosnkiem z grilla

Jeśli szukacie nowych pomysłów na grilla to dobrze trafiliście :)

Mamy dla Was prostą i szybką potrawę z grilla, czyli serek na rozgrzanym ruszcie ;) A dokładnie to ciekawy smakowo duet: smaczny serek i aromatyczny czosnek - mniam!

Co prawda wykonanie tej potrawy warto rozpocząć trochę wcześniej, ponieważ przed pieczeniem całkowicie przygotowane danie wymaga leżakowania w lodówce, ale czas odpowiedniego połączenia sera i czosnku oraz jego opakowania folią aluminiową to mniej niż 5 minut - także dużo pracy nie ma ;) Czytaj więcej

W wyniku grillowania sera Camembert z czosnkiem, powstaje wyraziste i smaczne danie, które można spokojnie serwować podczas przyjęcia na świeżym powietrzu, np. na kolację w połączeniu z innymi specjałami, również przygotowanymi na grillu.

Polecamy ten przepis kulinarny na ser z grilla - warto sprawdzić ten smak! Jeśli ktoś lubi tego typu sery, to ten na pewno mu zasmakuje :)

Smacznego!

Składniki:

1 ser camembert (75-80 g)
2 ząbki czosnku
kilka kropli oleju
kilka kropli soku z cytryny

Sposób wykonania:

Ser camembert wyjąć z opakowania. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Następnie w serze zrobić nożem nacięcia i włożyć plasterki czosnku.

Tak przygotowany ser camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i skropić kilka kroplami oleju i soku z cytryny.

Zawinąć szczelnie w aluminiową folię i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie grilla.

Grillować z dwóch stron, po około 15 minut z każdej strony.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.