Najczęściej przygotowywanymi potrawami na grillu są dania mięsne. Do takich dań warto zawsze dodawać warzywa. Mogą to być jarzyny gotowane, chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, aby przy okazji obok kiełbasek czy mięsa upiec również warzywa...
My tym razem polecamy rzucić na ruszt... cebulę!
Cebulka z grilla doskonale pasuje praktycznie do każdego dania mięsnego z grilla, a także wykonanego tradycyjnie w kuchni. Czytaj więcej
Jest zdrowa i dodatkowo wzbogaca każde danie mięsne o witaminy. Warto pomyśleć o tym i wprowadzić tego typu potrawy na stałe do naszego jadłospisu. Polecamy dla zdrowia!
Smacznego :)
Cebulki obrać, umyć, osuszyć i delikatnie naciąć od góry. Następnie położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i posypać Vegetą.
Szczelnie zawinięte w folię cebule ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować przez około 30 minut.
Podawać z ketchupem jako dodatek do kiełbasek, szaszłyków i steków.
Smacznego.