Białą kapustę obrać z liści wierzchnich i poszatkować. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, dodać listek laurowy i gotować do miękkości pod przykryciem, a następnie odcedzić i wyciągnąć listek laurowy.
Zimniaki obrać ze skórki, opłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić.
Boczek wędzony i słoninę wędzoną pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i smażyć.
Do ugotowanej białej kapusty przełożyć ziemniaki i razem rozgnieć tłuszczykiem (takim do ziemniaków). Następnie przełożyć podsmażony boczek i słoninę wraz z wytopionym tłuszczem. Przyprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Dodać szczyptę rozgniecionego w palcach majeranku i całość razem wymieszać.
Podawać na gorąco do kotletów mielonych. Pyszności :)
Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.
Smacznego.