Przepisy Extra

Delikatne paluszki rybne

Składniki:

1 kg filetów z ryby (np. dorsz)
sok z cytryny
mąka pszenna
sól
pieprz
olej słonecznikowy

Sposób wykonania:

Filety z ryby opłukać i odcisnąć z wody. Pokroić w 2 cm paski i skropić skokiem z cytryny. Do mąki pszennej dodać sól i pieprz. Wymieszać i obtaczać w niej kawałki ryby. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać z ziemniakami lub frytkami i dowolną surówką. Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Natalia w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Dziękuję i cieszę się, że rybka smakowała - pozdrawiam :)
Dorota [2011-04-07 14:46:31]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.