Filet z dorsza opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Zostawić na około 30 minut. Następnie podzielić na 4 kawałki.
Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i przełożyć na płytki talerz. Dodać bułkę tartą i razem wymieszać. Do drugiego talerza wbić jajko. Dodać szczyptę słodkiej papryki w proszku, mielonego imbiru, majeranku, soli morskiej i czarnego pieprzu.
Filet z dorsza obtoczyć w rozmąconym jajku z przyprawami, a następnie w żółtym serze z bułką tartą (dokładnie przycisnąć ręką). Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Podawać z ziemniakami z koperkiem, buraczkami i surówką z kiszonej kapusty.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.