Przedstawiamy tutaj przepis na sałatkę o charakterze dietetycznym, która bardzo dobrze komponuje się z różnymi potrawami z grilla. Jej przygotowanie zajmie dosłownie kilkanaście minut, czyli jest to coś dla zapracowanych i zabieganych ;) Jedynym składnikiem sałatki wymagającym gotowania są jajka, jednak można je przygotować odpowiednio wcześniej.
Warzywa można przygotować równolegle z grillowaną potrawą. Po ich oczyszczeniu i pokrojeniu zostaną umieszczone w misce lub garnku. Po dodaniu pozostałych składników sałatki, a więc rozdrobnionych jajek, jogurtu oraz przypraw i ich wymieszaniu, smaczna, dietetyczna przystawka do potraw z grilla jest gotowa. Czytaj więcej
Polecamy, warto spróbować! Taka sałatka na pewno zasmakuje wszystkim amatorom grillowanych potraw i będziemy do niej wracać ;) Bo ona nie tuczy i mogą się nią śmiało zajadać osoby odchudzające się i będące na diecie. Super! Wreszcie można zjeść coś smacznego i nie liczyć kalorii ;)
Powodzenia i smacznego :)
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i pokroić. Zielonego ogórka i por również opłukać i osuszyć. Zielonego ogórka pokroić w paski (w skórce), a por w cienkie plasterki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, zielonego ogórka, por, jajka i czosnek. Następnie dodać jogurt naturalny, szczyptę granulowanej cebuli i oregano. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
Smacznego.