Przepisy Extra

Lekka sałatka z kapusty pekińskiej i wędzonego łososia

Składniki:

1 kg kapusty pekińskiej (1 średnia główka)
35 dag wędzonego łososia
10 dag czerwonej cebuli (1 średnia)
1 duży zielony (szklarniowy) ogórek (35 dag)
27 dag sera Favita (sałatkowo-kanapkowy)
3 łyżki oliwy z oliwek
zioła do sałatek
ostra papryka w proszku
pieprz cytrynowy
sól morska

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Wędzonego łososia pokroić. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Duży zielony ogórek (w skórce) umyć i razem z serem Favita pokroić w dużą kostkę.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, wędzonego łososia, czerwoną cebulę, zielonego ogórka i ser Favita. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę ziół do sałatek i ostrej papryki w proszku. Przyprawić do smaku pieprzem cytrynowym i solą morską. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.