Jeśli macie ochotę na nuggetsy, to nie musicie wychodzić z domu... Przedstawiamy Wam sprawdzony, domowy i zarazem bardzo prosty sposób na przepyszne, małe kotleciki z kurczaka - mniam!
Są one uwielbiane przez dzieci, ale i rodziców ;) A najlepszy będzie taki zestaw: nuggetsy, frytki i surówka z kapusty pekińskiej - pycha! Od czasu do czasu taki obiad można zaserwować naszym milusińskim, i wtedy nie będzie problemu z jedzeniem, bo nie trzeba będzie nikogo namawiać ;) No bo nie ma to jak domowy fast food... Czytaj więcej
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w małe plasterki. Do mąki pszennej dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, słodkiej papryki w proszku, przyprawy do kurczaka, kurkumy, soli i pieprzu. Razem wymieszać i panierować plasterki kurczaka. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Takie nuggetsy są aromatyczne i chrupiące. Wspaniale smakują na ciepło jak i na zimno. Smakują najbardziej dzieciom, ale i dorosłym. Są idealne na drugie danie, oraz jako dodatek do sałatek lub jako osobna przekąska z sosem np. czosnkowym.
Tego nie da się nie lubić!
Smacznego :)