Jeśli macie ochotę na pyszne kotlety, a znudziły Wam się już te zwykłe, panierowane w bułce tarte... to polecamy mój przepis na kotlety w innej, smaczniejszej odsłonie :)
Filet z kurczaka opłukać, oczyścić z kości, błonek, a następnie pokroić w plastry i rozbić z dwóch stron.
Jajka wbić do talerza. Dodać szczyptę imbiru, słodkiej i ostrej papryki w proszku, ziół Małgorzatki, soli i pieprzu. Całość razem wymieszać widelcem.
Płatki kukurydziane przesypać do miski, dodać kurkumę, a następnie wymieszać i rozgnieść.
Każdy kawałek kurczaka maczać w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych, obracać dociskając kilka razy, aby panierka ładnie się trzymała.
Na rozgrzany tłuszcz kłaść kotlety z kurczaka i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i czerwonymi buraczkami.
Z podanych składników wyjdzie około 12 kotletów (zależności od wielkości).
Smacznego.