Do ciepłego mleka przełożyć rozkruszone drożdże, wsypać mąkę pszenną i cukier. Całość razem wymieszać, przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut.
Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać cukier, szczyptę soli, jajka, a na koniec wlać letnie mleko, roztopione, letnie masło i przełożyć rozczyn. Całość razem wymieszać np. łopatką silikonową i przełożyć do tradycyjnej prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie formę z ciastem drożdżowym odłożyć w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić na około 1 cm kawałki. Przełożyć do miski, dodać bułkę tartą i razem wymieszać.
Do miękkiego masła dodać mąkę pszenną, cukier i cukier waniliowy. Razem wymieszać, zagnieść kruszonkę i schłodzić w lodówce.
Na ciasto drożdżowe wyłożyć rabarbar, a na nim zetrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzoną kruszonkę. Ciasto posypać cukrem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut w temperaturze 175 °C.
Smacznego.