Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Na klarowanym maśle zeszklić cebulę. Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić. Do cebuli przełożyć grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu. Wszytko razem wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut.
Dynię obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Do grzybów dodać dynię i smażyć razem przez około 10 minut. Następnie wlać 1 ½ szklanki wody, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż woda wyparuje, a dynia będzie miękka.
Osobno w osolonej wodzie ugotować ryż na sypko i osączyć z wody. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do dyni dodać ryż, czosnek, szczyptę mielonego kminku, imbiru i curry. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło.
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.