Fajny sposób na pyszną i sycącą przekąskę z jajek :)
Tutaj jajka faszerowane są prostą pastą, a z cienkich plastrów łososia formujemy rulon i wciskamy w pastę żółtkową na białku, w ten sposób udaje się uformować piękny kwiat - różę :)
Kuszące są te jajeczka i do tego bardzo smaczne, dlatego błyskawicznie znikają ze stołu!
Nadają się na każde przyjecie: urodzinowe, sylwestrowe, parapetówę, a na wielkanocny stół zwłaszcza :)
Smacznego jajeczka!
Jajka ugotować na twardo (w wodzie z solą). Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupki i opłukać. Przekroić na połowę i wyciągnąć żółtka, rozkruszyć i przełożyć do miseczki.
Do żółtek dodać majonez, szczyptę słodkiej papryki w proszku, soli i czarnego pieprzu. Całość dokładnie wymieszać i powstałą masą napełnić połówki jajek.
Płat wędzonego łososia pokroić na paski, a następnie każdy pasek zrolować i lekko wbić w masę żółtkową. Można ułożyć na listkach zielonej sałaty i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.