Przepisy Extra

Gotowana biała kapusta

Składniki:

80 dag młodej białej kapusty (ok. ½ główki)
1 litr wody
2 liście laurowe
2 kostki rosołowe (drobiowy i wołowy)
3 ząbki czosnku
1 cebula (ok. 10 dag)
1 łyżka masła
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.