Udziec z indyka oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, przełożyć indyka i zrumienić. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do indyka wraz ze szczyptą curry, ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i razem smażyć. Gdy cebula się zarumieni dodać listek laurowy, wlać 250 ml wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i miażdżyć. Pomarańcze umyć, osuszyć, przekroić i wycisnąć z nich sok (potrzebujemy 200 ml soku z cząstkami pomarańczy). Następnie do indyka dodać czosnek i sok z pomarańczy. Zagotować i pogotować razem 2 minutki. Mąkę pszenną dokładnie rozmieszać w około 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do gotującego się sosu i pogotować 1 minutkę. Następnie zdjąć z ognia, dodać szczyptę majeranku i oregano.
Podawać z makaronem i udekorować zieleninką np. gałązką tymianku. Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.