Udziec z indyka opłukać i osuszyć. Oprószyć szczyptą kurkumy, curry, imbiru, kardamonu, pieprzu cayenne, soli, zwykłego pieprzu i natrzeć mięso.
W rondelku rozgrzać olej kokosowy, przełożyć udziec z indyka i zrumienić z każdej strony.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Dodać do mięsa, wymieszać i zrumienić. Wlać wodę, dodać goździka i listek laurowy. Zagotować i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 50 minut.
Do 2 łyżek wody wsypać mąkę pszenną i rozmieszać. Wlać do gotującego się mięsa, razem wymieszać i zagotować.
Udziec z indyka podawać na gorąco, pokrojonego w plastry. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami polanymi ostrym cebulowym sosem i czerwonymi buraczkami.
Podane składniki wystarczą na około 2-3 porcje.
Smacznego.