Udziec z indyka opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, kurkumy, curry, imbiru, soli i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i odłożyć na około 2-3 godziny do lodówki lub na całą noc.
Następnie położyć na małym ogniu i zrumienić. Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do mięsa, wymieszać i smażyć razem przez około 10 minut na małym ogniu.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cebulę i zeszklić. Cukinię opłukać i pokroić w dużą kostkę (nie obierając ze skórki), dodać do cebuli, wymieszać i jeszcze minutkę razem smażyć. Następnie przełożyć do ziemniaków z mięsem, wlać około ¾ szklani wody, wymieszać i dusić pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu. Mąkę pszenną wymieszać w małej ilości wody, wlać do mięsa z warzywami, wymieszać i zagotować.
Zdjąć z ognia, dodać szczyptę rozmarynu, rozkruszonego w palcach lubczyku, majeranku, kolorowego pieprzu i ewentualnie przyprawić do smaku jeszcze solą. Całość razem wymieszać i zostawić pod przykryciem na około 5 minut. Na koniec wymieszać, przełożyć do miseczek i posypać natką zielonej pietruszki.
Podawać na gorąco.
Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.
Smacznego.