To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka.
Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia. Fajnie też smakują na śniadanie lub kolację - najlepiej serwowane w weekend oczywiście ;)
Jeśli nie macie pomysłu czym w tym roku faszerować jajka, to ja polecam pyszną, zdrową i aromatyczną pastę czosnkową :) Z tych proporcji wychodzi ona delikatnie czosnkowa, dlatego takimi jajeczkami chętnie zajadają się nawet dzieci. A miłośnicy czosnku oczywiście mogą zwiększyć jego ilość! :) Czytaj więcej
Smacznego jajka!
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połowę i delikatnie wyciągnąć żółtka. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Posypać solą i rozgnieść widelcem na papkę. Zieloną cebulkę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać do nich czosnek, zieloną cebulkę, majonez, śmietanę, musztardę oraz szczyptę ostrej papryki w proszku i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać.
Połówki jajek układać ciasno na półmisku, a miejsca po żółtkach uzupełnić pastą czosnkową. Gotowe jajeczka włożyć do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem na stół jajka udekorować listkami pietruszki, szczypiorkiem lub rzeżuchą.
Smacznego.