Do mąki pszennej dodać cukier, masło, żółtka, olej, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Zrobić kulę i włożyć do lodówki na około 30 minut. Do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć kruche ciasto, pokłóć widelcem i posypać tartą bułką.
Jabłka obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do jabłek wsypać galaretkę pomarańczową w proszku. Dodać otartą na tarce o małych oczkach skórkę z cytryny i kilka kropel soku z cytryny. Masę jabłkową razem wymieszać i wyłożyć na surowe kruche ciasto. Masę wyrównać i całą formę włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 180 °C.
Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać na gadką masę. Następnie dodać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać i gotową bezę kokosową wyłożyć na podpieczone ciasto. Bezę wyrównać łyżką i posypać cynamonem. Włożyć ponownie do piekarnika i piec jeszcze przez około 15 minut.
Smacznego.