Przepisy Extra

Kotleciki z wątróbki drobiowej

Składniki:

1/2 kg wątróbki drobiowej
1 cebula (10 dag)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
1 jajko
ok. 4 pełne łyżki mąki pszennej
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Wątróbkę drobiową opłukać i zamoczyć w zimnej wodzie. Następnie odsączyć z wody na sicie i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Razem przełożyć na patelnię, zeszklić na oleju i ostudzić.

Do miski przełożyć wątróbkę drobiową i zeszkloną cebulę z czosnkiem. Dodać surowe jajko, mąkę pszenną, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Na rozgrzanym oleju kłaść łyżką masę (1 łyżka na 1 kotlecik). Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
10 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Są rewelacyjne :) Dla mnie znacznie lepsze niż wątróbka w jednym kawałku, te wychodzą miększe :P i lepiej mi smakują! Moje dzieci też są tego samego zdania, innej wątróbki nie zjedzą ;)
Ania K. [2020-03-02 22:43:17]
Super! To bardzo się cieszę :)
Dorota [2013-09-24 12:23:44]
Dziękuję bardzo i smacznego życzę :)
Dorota [2013-06-13 15:13:12]
Dziękuję :)
Dorota [2013-04-22 11:24:47]
Pycha.
inga [2013-04-20 14:48:59]
Cieszę się, że smakowały :)
Dorota [2012-06-13 11:45:37]
Można podawać np. z ziemniakami lub frytkami i do tego surówka z kapusty pekińskiej lub kiszonej. Smacznego :)
Dorota [2011-12-15 13:51:00]
Nie, cebulę trzeba wcześniej podsmażyć samą z czosnkiem, a potem dodać do wątróbki, wymieszać i dopiero smażyć kotleciki. Powodzenia :)
Dorota [2011-10-31 11:13:31]
To bardzo się cieszę i pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-08 17:52:25]
kotleciki przepyszne, wszyscy się zajadali;-)
Aneczka [2011-10-08 14:06:11]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.